Nötfärs, egen mald

Vår egen malda nötfärs brukar vanligtvis göras genom att man tar bitar av nötkött och maler dem till mindre bitar i en köttkvarn. Det är vanligt att man använder kött från olika delar av nötkreaturen för att få en balanserad och smakrik färs.
När vi maler köttet så bryts också bindväv och fett ner, vilket gör färsen mjukare och mer lättarbetad.
Det är viktigt att vara noggrann med hygienen när man maler kött, för att undvika kontaminering med farliga bakterier. Det är också viktigt att köttet är färskt och hålls väl kyld under hela processen för att minska risken för bakterietillväxt.

Finns i storlek, 15kg/krt

Ingredienser

Nötkött 82%, fett 18% från EU

Förvaring

Fryst vara: Förvaras -18°c eller kallare. Produkten skall värmas upp till minst 72°C
Tinad vara bör förvaras i kyl högst +8°c, max i 4 dagar

Förpackningen sorteras som mjukplast.

Näringsvärde per 100 g

Nötfärs 12%

180kcal per 100g

Protein 19g

Kolhydrater 0g.

Fett 18g

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå