Kebabsås mild 1

Här är ett enkelt recept för en klassisk kebabsås:

Ingredienser

• 2 dl turkisk yoghurt
• 2 msk majonnäs
• 1 tsk vitvinsvinäger
• 1 klyfta vitlök, finhackad
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk paprikapulver
• salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Blanda yoghurt och majonnäs i en skål.
  2. Tillsätt vitvinsvinäger, vitlök, spiskummin och paprikapulver.
  3. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  4. Smaka av med salt och peppar och justera kryddningen efter behov.Såsen kan serveras direkt, eller låt den stå i kylskåpet i minst 30 minuter så smakerna kan utvecklas. Denna kebabsås är perfekt att servera med grillad eller stekt kött, grönsaker eller som en dipp till chips.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå