Stark kebabsås 1

Här är ett recept på en klassisk svensk kebabsås, även kallad ”stark kebabsås”:

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek (eller mer om du vill ha extra stark sås)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och tomatpuré i en skål.
  2. Tillsätt sambal oelek, spiskummin, paprikapulver och vitlökspulver och blanda väl.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Förvara i kylskåpet i en täckt behållare tills servering.

Såsen är perfekt att servera till kebab, falafel, grillat kött eller som dipp till grönsaker. Lycka till!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå